RejestracjaRejestracja
ZalogujZaloguj
GrupyGrupy

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Pytanko dotyczące XP bonus+dylemat.

Zabbit 

Nick: Glutty-Bo
Members: tak
Wysłany: 2013-10-14, 14:23   Pytanko dotyczące XP bonus+dylemat.

Witam, właśnie niedawno wróciłem do domku, odpaliłem RS i pobiegłem na Giant Spidery, o dziwo dostawałem 144XP (61XP bonus) ale przez jakieś 30minut, teraz wszystko wróciło do normy... Skąd taki bonus zabrać bo to niezły kop co do XP. No i zastanawia mnie jeszcze rodzaj gry tz. Gram głównie meele (str,atk,def) i expie go razem ze slayerem, ale coraz częściej mnie to po prostu nudzi... Myślałem nad range- wbilem 22 i mi się odechciało (podnoszenie tych arrows jest uciążliwe) Magic wbiłem na 43poziom ale jest to bardzooo kosztowne. No ale nadal myślę czy nie expić tego range... Ale czy to dobry pomysł? Z double Dragon scimmy z 60 str z Destroy potrafie zadać ok. 4k dmg, czy range będzie równie mocny? Może jakoś przekonacie mnie do ranged, lub zachęcicie jeszcze bardziej do meele ? Z góry dzieki za wypowiedzi.

Souler 

Combat: 130
Profesja: Quest Master
Nick: Souler
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2013-10-14, 15:10   

1. Bonus dostaje się np. z pendantów. Czasami są okresowe eventy które również dają bonusowy exp. Ogólnie, ostatnio wszystkie przedmioty, które noszone miały w sobie bonusowy exp, mogą być użyte by go z nich wydobyć.
2. Zrób sobie quest Animal Magnetism, a dostaniesz z niego Accumulator albo Attractor- dzięki nim nie będziesz musiał podnosić strzał (chyba, że strzelasz zza przeszkody).
3. Magia zrobiłą się tania waląc magią powietrza- zdobądź jakiegoś mocnego staffa powietrza (na twoim poziomie Mystic chyba).
4. Ranged jest bardzo słaby, a sprzęt, który jest użyteczny (Crystal Bow, Dragon crossbow, etc.) jest albo po bardzo wymagających questach, albo drogie jak jasna cholera. Na twoim miejscu zabrałbym się za magię.

Zabbit 

Wysłany: 2013-10-14, 15:37   

Czyli zostawić meele w spokoju i jechać magic? W sumie trenując byłem jeszcze f2p i używałem bodajże bat wanda (niejestem pewien) Wyczytałem też gdzieś że hight alchemy a prędzej teleporty to fajny exp, ale patrząc na ceny law rune toż to majątek, a H alchemy nierozumiem, a jak z dmg z magic ? Idzie na tym robić slayera czy może lepiej zacząć dungeonering ? Może jakieś porady-odesłanie do ogarniętego poranika ? Dodam że mam 60def 43magic- Z góry dzięki.

Souler 

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2013-10-14, 16:12   

Bij na walce, magia jest dosyć silna. Zamiast wanda polecam właśnie air staffa jakiegoś, to nie będziesz potrzebował run. Alchy i teleporty są drogie, a z tego co słyszę pieniędzy nie masz. Tutaj Slayer albo Dung, jak chcesz.

Zabbit 

Wysłany: 2013-10-14, 16:29   

No troche tam kasy mam... 2522k dokładnie ^^ Teraz trenuje trochę na camelot teleportach (air staff+ law rune) nawet idzie ale po 350 kliknięciach ręka siada... No i coś mi się ostro wydaje że magic nieprzebije jednak w dmg meele (może się myle) Widziałem też przerabianie gold ore w golden bary, ponoć coś ok. 120k magic exp/h i 130k smithing exp/h... Niewiem- będę próbowałem ale porady napewno się przydadzą.

iOskar 

Combat: 138
Profesja: Wojownik
Nick: iOskar
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2013-10-14, 16:44   

Souler napisał/a:
4. Ranged jest bardzo słaby

Souler, ostatnio Ranged dostał ładnego buffa i jest całkiem niezły :)

Zabbit napisał/a:
No i coś mi się ostro wydaje że magic nieprzebije jednak w dmg meele

Na twoim levelu owszem, melee może się okazać lepsze od mage, ale później jest wręcz przeciwnie.

Ja powiem tak. Z pośród tych trzech stylów wybierz ten, który uważasz za najlepszy, najciekawszy nie kierując się tym, który potencjalnie miałby być najlepszy. Podobno wbijasz slayer. Bardzo dobrze, bo dobra kasa z tego jest. Slayer taski najszybciej się robi mage/ranged. I w cale nie są to kosztowne skille, ponieważ w walce jeśli używasz abilites to nie tracisz, ani run które masz w plecaku, ani strzał które masz na plecach :) Jeśli jednak włączysz jakieś ability za wolno i twoja postać uderzy zwykłym spellem to stracisz 1 fire rune lub jednego bolta ^^ Na taką stratę chyba jesteś gotów :P

Jeśli chodzi o expienie mage/ranged nie na slayerze to zdecydowanie są to drogie metody, które naprawdę odradzam. Przed wprowadzeniem Evolution of Combat expiło się drogimi metodami bo na slay exp tak wolno szedł, że szkoda gadać, ale teraz? Teraz na w combacie masz tyle expa, że szkoda marnować kasę na inne metody, które nie dość, że drogie to jeszcze pewnie mniej efektywne od wbijania na slayerze :P

Pozdro

Souler 

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2013-10-14, 16:44   

Magic ma lepsze hity niż melee, przynajmniej w okolicach wyższych poziomów.

Zabbit 

Wysłany: 2013-10-14, 16:51   

No własnie założyłem bat set, mystic air staff, mam 46magic i poleciałem po taska- Green Dragony... Ledwo wygrałem z jednym (A meele schodziło coś ok. 4 lobster na 20smoków) ale dobra, najwidoczniej nie mój czas na dragony, znacie może jakieś miejsca gdzie mógłbym zdobywać exp ? (Najlepiej weeknes na air) Z gory dzięki.

iOskar 

Combat: 138
Profesja: Wojownik
Nick: iOskar
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2013-10-14, 17:00   

Kurde widzę, że na niskich poziomach style combatowe zupełnie inaczej działają niż na wyższych skoro smoka nie możesz zabić mage. Polecam ci po prostu brać taski i na wikii sprawdzać na co jest weeknes dany stworek i brać styl pod task. Na smoki chyba najlepsze są bolty to weź ranged armour pod twój level i jakąś kuszę na bolty. Jak dostaniesz taska na stworki które są weeknes na air spelle to bierzesz mage, jak fire spelle to też mage i możesz wziąć z banku z 50 fire runek.

Zabbit 

Wysłany: 2013-10-14, 17:03   

Jak narazie znalazłem inny sposób na train magica, Kupuje silver ore+ natural rune, enchantuje w silver bary, dostaje 67XP, a sprzedając silver bary nawet duzo nietrace, tyle że komu chce sie tyle naciskać :D

[ Dodano: |14 Paź 2013|, o 21:22 ]
Sorry za double post ale mam pytanko dot. seta na magic... Na chwile obecną w GE kupuje już Griffolic legins, viosor, poncho oraz gloves. Za bootsy narazie bat, amulet of glory, ring of life i obsi cape. W planach mam zamiar kupić Ahrim set->Ganodermic->Virtus set ale niewiem czy to dobre rozwiązanie, niewiem tez jaki weapon na jaki magic lvl... No i co z tym Barrows EQ... coś trzeba naprawiać czy jakoś tak (przynajmniej tyle rozumiem z eng. ale ja bardziej niemiecko języczny)

Odpowiedz do tematu
Skocz do: