Wysłany: 2014-11-23, 10:27 Members, jak dobrze wykorzystać?
W RS nie grałem już kilka dobrych lat, więc gdy ostatnio zalogowałem się, zauważyłem, że bardzo dużo się w grze zmieniło. Chodzi tutaj głównie o grafikę, dużo nowych questów, system walki i mini gier. Nigdy wcześniej nie kupowałem członkostwa, a biorąc pod uwagę jak dużo nowych rzeczy doszło do gry chciałbym zapytać was, drodzy gracze jak najlepiej wykorzystać membership.
1. Jakie questy muszę KONIECZNIE wykonać mając membersa (jakich questów byście sobie nie wybaczyli?)
2. Jakie skille opłaca się teraz najbardziej wbijać, które są pomocne w walce, a które pomagają nieźle zarobić?
3.Jak myślicie, wstrzymać się na razie z kupnem membersa i skupić się na szlifowaniu skilli? (jeśli tak, to jakich?) LINK DO MOJEGO PROFILU
4. Jaki jest najlepszy sposób na dobry zarobek na moim lvlu? (chodzi o sposób dla membersów)
5. Znacie jakąś stronę gdzie w miarę szybko mógłbym ogarnąć co i jak się zmieniło od tych 5-7 lat? :D
6. Mam prawie 600k w banku, wiem, że to niedużo ale w co mogę zainwestować te pieniądze gdy kupię membership?
7. Zauważyłem, że walka wygląda teraz nieco inaczej. Dodano pasek skilli, i w ogóle nie orientuję się które są przydatne w walce, a które nie. Jakieś sugestie?
8. Z czego jest największy fun, gdy kupisz members?
9. Jak to jest z rzeczami membersów na światach free? Gdzieś czytałem, że można je nosić, ale tracą swoje bonusy. Prawda to aby?
10. Czy kupując membersa można dzięki niemu zarobić tyle kasy w dość szybkim czasie, aby móc przedłużyć membersa dzięki tym śmiesznym itemkom, które można kupić za kasę w grze, czy jest to raczej nieopłacalne i czasochłonne?
Będę wdzięczny za każdą radę i sugestię. Fajnie by było gdybyście podzielili się swoimi odczuciami na temat członkostwa. Wady, zalety, porady, tricki - przyjmę wszystko. Lecz przede wszystkim zależy mi na dobrych radach, co koniecznie po kupieniu membersa zrobić muszę
Pozdrawiam
Elvar
P. S. Aha, chodzę w rune secie, więc przydałaby się jakaś zmiana
1. Jakie questy muszę KONIECZNIE wykonać mając membersa (jakich questów byście sobie nie wybaczyli?)
1. Lost City
2. Monkey Madness
3. Desert Treasure
4. Temple at Senntisten
5. Dream Mentor
6. Blood Runs Deep
6. Plague's End
7. The World Wakes
8. Ritual of the Mahjarrat
I wszystko po drodze, co jest potrzebne do wymagań na te questy.
Te dalsze questy mają cholernie duże wymagania, ale po trzech miesiącach grindu powinieneś dać radę. Jeśli chcesz zostać lorefagiem, praktycznie każdy quest po While Guthix Sleeps jest dla ciebie, z naciskiem na Plague's End, The World Wakes, Fate of the Gods i miniquesty z Koschei the Deathless.
elvar napisał/a:
2. Jakie skille opłaca się teraz najbardziej wbijać, które są pomocne w walce, a które pomagają nieźle zarobić?
Diwinejszyn! Portenty i signy to podstawa, energia daje całkiem niezłe pieniądze, niedługo będzie boom związany z nowym skillem... Poza tym, Slayer, Smithing, Crafting (pancerze z portów w ulepszonej wersji da się zrobić tylko samemu).
elvar napisał/a:
3.Jak myślicie, wstrzymać się na razie z kupnem membersa i skupić się na szlifowaniu skilli? (jeśli tak, to jakich?)
Nie ma sensu się wstrzymywać - więcej możliwość treningu jest na światach p2p, poza tym, możesz poszukać klanu, który ma rozbudowaną cytadelę (przy okazji, zapraszam do LoE, clan chat Legion of Equity) i dostaniesz praktycznie darmowy exp na afku, i to spore ilości. Poza tym, dwa rolle na Treasure Hunter oznaczają więcej szans na lampy i fallen stary, a nagrodami za questy jest głównie exp.
elvar napisał/a:
4. Jaki jest najlepszy sposób na dobry zarobek na moim lvlu? (chodzi o sposób dla membersów)
Ja bym był przy starym, dobrym grindzie. Najbardziej by był dobry właśnie Slayer, przynajmniej dopóki nie odblokujesz czegoś, co rzuca clue scrolle w ilościach hurtowych (nawet medium może dać ze 200k nagrody). Poza tym, Fishing, Woodcutting...
Cytat:
5. Znacie jakąś stronę gdzie w miarę szybko mógłbym ogarnąć co i jak się zmieniło od tych 5-7 lat? :D
Clan Chat Legion of Equity, cały czas ktoś tam siedzi, i może pomóc. A tak poza tym, to RuneScape Wiki (angielska), Zybez może, RuneHQ, opcji jest sporo. Sam korzystam tylko z Wiki.
elvar napisał/a:
6. Mam prawie 600k w banku, wiem, że to niedużo ale w co mogę zainwestować te pieniądze gdy kupię membership?
Prayer/Herblore/Summoning. Trójca pieniądzożernych skilli, które pomogą ci w walce. Zacząłbym od Prayera, bo summona i herba szybko wbijesz na questach, a potem zaczniesz zarabiać pieniądze i będziesz nimi rozporządzał jak ci się podoba.
elvar napisał/a:
7. Zauważyłem, że walka wygląda teraz nieco inaczej. Dodano pasek skilli, i w ogóle nie orientuję się które są przydatne w walce, a które nie. Jakieś sugestie?
Po pierwsze, jaki jest twój styl walki? Po drugie, celuj w damage output. 4-5 basic skilli, 2-3 thresholdy i jeden albo dwa ultimate'y. Poza tym, jakieś Freedom, Surge i tak dalej.
elvar napisał/a:
8. Z czego jest największy fun, gdy kupisz members?
Beka z tego biednego plebsu f2p.
I bossy, ale to trzeba być dobrym.
elvar napisał/a:
9. Jak to jest z rzeczami membersów na światach free? Gdzieś czytałem, że można je nosić, ale tracą swoje bonusy. Prawda to aby?
Nie wiem, czy to się zmieniło, ale po zdjęciu ich na świecie f2p nie można ich z powrotem założyć i nie mają bonusów.
elvar napisał/a:
10. Czy kupując membersa można dzięki niemu zarobić tyle kasy w dość szybkim czasie, aby móc przedłużyć membersa dzięki tym śmiesznym itemkom, które można kupić za kasę w grze, czy jest to raczej nieopłacalne i czasochłonne?
Zależy od tego, jak dobry jesteś. W twoim przypadku będzie dość ciężko, ale ktoś może ci doradzić.
Rune set na razie będzie okej, chyba, że koniecznie chcesz mieć coś lepszego. Wtedy dragon legi, butki, med helm i glovesy w Recipe for Disaster (przy okazji, tez ważny quest, ale ma dużo wymagań questowych).
Diwinejszyn! Portenty i signy to podstawa, energia daje całkiem niezłe pieniądze, niedługo będzie boom związany z nowym skillem... Poza tym, Slayer, Smithing, Crafting (pancerze z portów w ulepszonej wersji da się zrobić tylko samemu).
Jak powiedziano na runefest o Invention raczej powinniśmy zapomnieć
Souler napisał/a:
I bossy, ale to trzeba być dobrym.
Niekoniecznie. Takie bossy jak bandos to spokojnie może zabić kilka na trip jeśli ogarniesz trochę attack lvl tak żeby założyć godsworda.
elvar napisał/a:
Mam złą wiadomość. Bond, który służy do kupna memba niestety rośnie w cenie przez premier club który niedługo zostanie ogłoszony. Radzę kupić membersa dopiero jak bondy będą z powrotem po 5-6m (czyli pod koniec stycznia dopiero), bo obecnie są po 7.5m i rosną.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum