Witam,
postanowiłem wrócić do RS3 po około roku przerwy. Nigdy jednak nie byłem zaawansowanym graczem i mam jakieś konto z 30 combatem. Mam do was pytanko, bo zanim kupię membersa chciałbym w całości ukończyć content free-to-play. Moglibyście mi powiedzieć co powinienem robić? Jakie skille opłaca się robić, jak trochę zarobić itp. Czekam na odp
Przede wszystkim zrób wszystkie quest f2p Chyba Lumbridge taski są też dla darmowych graczy więc je też możesz wykonać. Możesz podesłać screen swoich statystyk to bym Ci powiedział co warto by było podexpić przed kupnem membersa. Pozdrawiam!
Mhm, wiem, że najlepiej wszystko po kolei robić tylko tak się zastanawiam, które z tych umiejętności można nabijać na f2p, a które zostawić na membersa bo, np szybciej się je na koncie płatnym rozwija.
Generalnie WSZYSTKIE umiejętności rozwija się 2, 3 a nawet czasami 5 razy szybciej na P2P niż na F2P. Warto jednak powbijać trochę skille i je poznać zanim się kupi membersa. Dlatego polecam Ci wbić wszystkie f2p skille na przynajmniej 30 lvl (combatowe skille na 40, oprócz prayera). To dałoby Ci dobry start na p2p. Pozdrawiam
Okej dzięki, tak zrobię. Pewnie jak kupie membersa to będę mieć kolejne pytania to odezwę się jeszcze w tym wątku. Pozdrawiam!
[ Dodano: |26 Lut 2015|, o 19:03 ]
Teraz sobie tak myślę nad RSOS. Grałem w niego jak byłem jeszcze mały i nie pamiętam za dużo, a nie mam teraz czasu, aby grać na dwóch kontach (matura). Możecie mi powiedzieć czy RSOS jest równie ciekawe jak RS3? Bo nie chcę zaczynać na poważnie grać na jednym serwerze, a potem żałować. Z tego co widzę to an RSOS gra 2x mniej osób a jak tak sobię przeglądam streamy, np na twitchu to praktycznie same są z tego serwera. Trochę mnie to ciekawi,a wy jak gracie?
Rzadko gram w OS, z reguły skupiam się na RS3. Polecam właśnie tę drugą grę, jest łatwiejsza ale na pewno dużo ciekawsza i bardziej urozmaicona (dynamiczny combat ftw).
Combat: 138
Profesja: Quest Master
Nick: Gurdzius-San
Members: tak Pomógł: 2 razy Wiek: 106 Dołączył: 29 Gru 2013 Posty: 85
Wysłany: 2015-02-26, 22:22
Gram w obie wersje. EoC zostało całkiem dobrze poprawione, zapewnia wciągające bossowanie na długie godziny. Również PvP na legacy mode odżyło. Na PvP worldach na wildzie można znaleźć dużo osób z którymi możesz się pojedynkować. Również znalezienie polskiego klanu z pomocnymi graczami nie powinno być problemem.
Runescape Oldschool jest jedyną w swoim rodzaju grą, unikalną i wyjątkową. Z początku myślałem, że wbijanie wszystkiego od nowa będzie nudne. Jednak kiedy robi się coś po raz drugi, wiedząc "jak i co", wszystko jest szybsze. RSOS idzie do przodu w ciekawym kierunku (dodane zostało GE, corp, w następnym miesiącu pojawi się możliwość korzystania z full screena, stare dobre F2P). PvP, tak jak to było przewidziane, jest unikalne, dzięki Bounty Hunter można dużo zarobić. Również bossowanie jest niejako umiejętnością - switchować protekty tak, żeby nie tracić w ogóle HP potrafią nieliczni. Tu wszystko jest trudniejsze, patrząc na niektóre aktualizacje na RS3 można również powiedzieć, że realistyczniejsze. Ogólnie jeśli komuś nie podoba się RS3 a kiedykolwiek grał w Rs, polecam pograć na OS
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum