Witam.
Z dniem dzisiejszym otrzymałem bana na serwerze old school.
Opis sytuacji:
Gram i wbijam hunter a konkretnie łapię lizardy, pisze z kolega na clan chacie bądź priv (nie pamiętam), nagle runescape zaczyna się ładować ( jak to czasem bywa przy ładowaniu mapy) i wylogowuje mnie z gry.
Gdy próbuję się zalogować otrzymuje informacje,że moje konto zostało zbanowane.
Gram na nim od 2tyg. po 6-15h dziennie (gdyż jestem uziemiony w domu)
Powód bana: We’re getting in touch with you because after reviewing your account we’ve noticed that you may have broken one of our game rules.
Problem polega na tym,że moje konto nigdy nie widziało żadnego bota, chyba,że wlicza się w to program osbuddy.
Moje pytanie brzmi, co mogę i jak mogę to zrobić aby odzyskać dostęp do swojego konta.
Ewentualnie co można zrobić aby odzyskać pieniądze za membera, gdyż mój ban nie jest słuszny
Pozdrawiam Piotr.
Otrzymałem bana za bota, z tym,że moje konto jakiekolwiek bota nie widziało , na fb nic, nie mogę znaleźć kontaktu z jagexem a konkretniej brak możliwości napisania do nich odwołania . ( nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale mój nick znikną z hiscores)
W przypadku bana za bota niestety nie masz jakichkolwiek szans na odzyskanie konta. Jest to ban, od którego nie można się odwołać w żaden sposób (byłem świadkiem wielu prób bez powodzenia). Udostępniałeś komuś kiedyś swoje konto? Używałeś autoclickera (macro)? Używałeś jakiegoś software, który mógłby wpłynąć jakkolwiek na sposób w jaki grasz w runescape? Jagex nie daje banów za nic Coś niestety musiałeś zmalować.
[ Dodano: |9 Lip 2015|, o 22:44 ]
W przypadku bana (blokady konta) Twój account znika z hiscores, to normalne z uwagi na fakt że jakiś ziomek mógłby zglitchować grę i wbić 5.2 miliarda xp w 5 minut. Gdyby nie zniknął z hiscores po otrzymaniu bana byłoby to trochę nie fair bo by zajmował wysoką pozycję w rankingu.
właściwie to nic nie zrobiłem, nie używałem niczego
[ Dodano: |9 Lip 2015|, o 23:31 ]
a jak to jest z banami? każde konto na którym kiedyś ktoś włączył bota zostanie zbanowane ?
(ja osobiście na prawdę nie bociłem, gdybym był świadomy tego,że mogłem złamać jakiś przepis odnośnie Macro to tego tematu by nie było)
a jak to jest z banami? każde konto na którym kiedyś ktoś włączył bota zostanie zbanowane ?
Ciężko powiedzieć, z tego co Jagex mówi to tak, ale są konta w grze, które kilka lat temu bociły, a grają dalej. Przypuszczam, że działa to na takiej zasadzie, że jak kupujesz zawsze membersa to raczej bana nie dostaniesz. Po co mieliby banować kogoś kto im płaci, co nie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum