Sader60
Combat: 45
Profesja: Wojownik
Nick: Sader604
Members: tak
Wysłany: 2009-03-12, 14:24 Moje pytanka...
Więc mam kilka pyta?...
1. Dzisiaj lub jutro chciałbym zakupić konto member...
a) Na jaki okres (najkrótszy) można zakupić membera ?
b) Słyszałem że jest możliwość zakupienia na 1 miesiąc i kosztuje 7 dolarów. Ile to kasy na złote ?
c) Czy jak mam na karcie wszystko w zł to oni odpiszą mi złotówki czy muszę jakoś wpłacić dolary do banku O.o ?
2. Więc... niedługo będę miał membera.
a) Gdzie najlepiej expić Minning na p2p (44 lvl Minning - Adamant Pickaxe).
b) Jak najlepiej zarobić na p2p ?
c) Gdzie najlepiej trenić skille : Atack, Strength, Defense ? Kiedyś słyszałem że są potwory które mają dużo HP i słabą obronę (wali się przynajmniej 2x więcej i zdobywa się więcej xp).
3.Cooking...
a) Mam 35 lvl Cooking. Niedaleko G.E. jest Cooking Guild w której robie wina lecz nie dodają mi xp do Cooking. Wiem że muszą przejść fermentacje ale zostawiłem wina w banku i ile może potrwać fermentacja ?
Będę dodawał tu pytania ale najpierw proszę o odpowiedzi na w/w pytania.
Combat: 138
Profesja: Quest Master
Nick: Michalinho
Members: tak Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 19 Lut 2006 Posty: 2783 Skąd: Poznan
Wysłany: 2009-03-12, 14:45
Sader60 napisał/a:
1. Dzisiaj lub jutro chciałbym zakupić konto member...
a) Na jaki okres (najkrótszy) można zakupić membera ?
b) Słyszałem że jest możliwość zakupienia na 1 miesiąc i kosztuje 7 dolarów. Ile to kasy na złote ?
c) Czy jak mam na karcie wszystko w zł to oni odpiszą mi złotówki czy muszę jakoś wpłacić dolary do banku O.o ?
a) 1 miesiąc
b) Zależy od kursu. Aktualny to: 3.6105. Czyli zapłaciłbyś koło 25zł
c) Wezmą w złotówkach.
Cytat:
2. Więc... niedługo będę miał membera.
a) Gdzie najlepiej expić Minning na p2p (44 lvl Minning - Adamant Pickaxe).
b) Jak najlepiej zarobić na p2p ?
c) Gdzie najlepiej trenić skille : Atack, Strength, Defense ? Kiedyś słyszałem że są potwory które mają dużo HP i słabą obronę (wali się przynajmniej 2x więcej i zdobywa się więcej xp).
a) Jest wiele ciekawych miejsc. Bardzo dobrym sposobem jest kopanie granitu na pustyni.
b) Tutaj również masz wiele sposobów, np: możesz trenować Slayer i stwory mogą Ci zdropować coś fajnego lub Clue Scroll, za które dostaje się czasami ciekawe rzeczy.
c) Tak jak w poprzednich punktach tutaj również masz dużo możliwości. Ja jednak polecam trenowanie na Slayerze. A te potworki to pewnie chodzi o Experymenty. Niestety, żeby się dostać potrzeba mieć zrobiony jakiś quest.
Sader60 napisał/a:
3.Cooking...
a) Mam 35 lvl Cooking. Niedaleko G.E. jest Cooking Guild w której robie wina lecz nie dodają mi xp do Cooking. Wiem że muszą przejść fermentacje ale zostawiłem wina w banku i ile może potrwać fermentacja ?
Zajmuje to kilka minut. W banku też powinny przejść fermentację.
P.S: Jeżeli będzie to Twój pierwszy raz mieć Membera i go potem kupować częściej to proponuję zrobić kilka podstawowych questów (Lost City, Druidic Ritual, Wolf Whistle i inne). Na pewno Ci się przydadzą w dalszej grze. Natomiast, jeżeli masz zamiar tylko poskillować w w/w skillach to nie koniecznie.
Lol, mining nie ćwiczy się zanosząc ores do banku ;] Dropuje się je.
Mining na granicie ćwiczy się kopiąc te skałki i dropując je, bo do banku jest daleko.
Popatrz na mapę świata, daleko na południe od al-kharid jest miejscówka nazywająca się "Quarry". Właśnie tam jest granit.
W zasadzie najlepsze do trenowania mining jest granite powermining i iron powermining (powermining, czyli szybkie wbijanie expa na kopaniu i dropowaniu).
Mam 30 lvl Attack i 24 Strength. Chodze z Adamant Longsword.
Chcę go wbić jak narazie do 40 lvl żeby założyć Rune Pickaxe.
Lepiej używaj adamant scimitar
Cytat:
b) Ile by zajęło od 30 lvl do 40 lvl trenowanie tego skilla ?
Takie pytanie jest bez sensu, obojętnie co by ci ktoś odpowiedział nie będzie to prawdą ;]
Jednej osobie wbicie 30 na 40 lvl zajmie kilka godzin, a innej tydzie?. Zależy to od tego ile godzin dziennie się skilluje i ile się wbija expa na godzinę.
Sader60
Wysłany: 2009-03-12, 21:18
Ok, dzięki.
Walcze na cowach i obliczyłem sobie że w 3 - 5h wbije od 30 do 40 lvl Attack
I przy okazji wbije od 27 do 34 Comabt :D
[ Dodano: 2009-03-12, 21:37 ]
Następne pytanie co do skillu Agility.
Wiem gdzie znajduje się Agility Trainng Area ale nie wiem jednej rzeczy. Jak dostać się do tego cholernego East Ardougne. I chcę się tam dostać ale jak ? Jakimś statkiem ?
Można statkiem z Brimhaven. Ewentualnie Charterowcem, ale to o wiele więcej kosztuje. Radzę płynąć z Port Sarim na Musa Point, potem piechotką do portu w Brimhaven i na ko?cu gadasz z dziadkiem, za 30 GP dowiezie się go Ardougne.
Sader60
Wysłany: 2009-03-13, 17:35
Dzięki za pomoc :D
Jeszcze jedno pytanie. Żeby wejść do Warriors Guild suma skillu strength oraz attack musi wynosić powyżej 130.
Ale tak się zastanawiam bo na Fishing Guild jak masz 65 lvl i użyjesz fishing potion to masz 68 lvl i wchodzisz do fishing guild.
To jak użyje attack potion i strength potion to też zadziała ? Np mam 62 att i 62 strength ?
@Offtop
Jak to wyżej było napisane "Jednemu zajmuje to tydzie? a jednemu kilka godzin".
Mnie zajęło to kilka godzin walki na cowach. Właściwie to jeszcze nie zajęło.
Bo narazie mam 38 lvl Attack
[ Dodano: 2009-03-13, 17:40 ]
Mam kolejne pytanie.
Jak używać Summoning Skill ? Znaczy się mam 1 lvl tego skilla i chcę wezwać pierwszą kreaturę. Co mam zrobić ?
Zwykle tam gdzie jest energia, prayer, życie jest też summoning points a ja tego nie mam
Sader60
Wysłany: 2009-03-13, 21:16
Dzięki za pomoc.
Więc następne pytanka.
a) Warriors Guild wymaga sumy skillów Strength oraz Attack na powyżej 130 lvl.
Ale czy gdy masz 62 lvl Attack i 62 lvl Strength = 124 lvl (suma) to jak użyje Strength oraz Attack Potion to będę miał sumę 130 lvl. To czy wtedy wejdę do Warriors Guild ? Wiem że da się tak zrobić w Fishing Guild ale czy w Warriors ?
b) Jestem w Musa Point ale mam problem z tą lawą O.o Mam takiego buga że za lawą mam czarne tło i nic - nie mogę dalej iść. Why ?
@Offtop
Nabliłem już 40 lvl Att
[ Dodano: 2009-03-13, 22:19 ]
Następne pytanie.
Czym napełniane są waterskins ?
Bo nie mogę nalać do nich wody
99 Cooking: 13 VI 2010 99 Firemaking: 17 X 2010 99 Defence: 2 II 2011 99 Hunter: 11 III 2011:
99 Magic: 13 IV 2011 99 Hitpoints- 15 VII 2011 99 Attack- 27 XI 2011 99 Strength- 18 I 2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum