RejestracjaRejestracja
ZalogujZaloguj
GrupyGrupy

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
O' Little Town of Daemonheim

Vego 

Combat: 113
Profesja: Skiller
Nick: Vego
Members: tak
Wysłany: 2010-12-21, 00:36   O' Little Town of Daemonheim

O' Little Town of Daemonheim (Christmas Event 2010)

Święta to czas ucztowania, prezentów, śniegu i... heim crabs? Pomóż podejrzanie wesołemu i pulchnemu "Fremennikowi", Thorvar'owi Crittersmash, odzyskać jego zgubiony ekwipunek, a następnie skieruj się do Land Of Snow, aby wziąć udział w Heimland Games!

Start: Porozmawiaj z Thorvar'em Crittersmash w Daemonheimem, niedaleko sprzedawcy nagród.

Poziom trudności: Łatwy
Długość: Krótki

Wymagania: brak

Potrzebne przedmioty: brak

1. Aby rozpocząć eventa, musisz porozmawiać z Thorvar Crittersmsh, przebywającym na wyspie Daemonheim. Najprościej jest tam trafić przez jedną z bram ulokowanych na terenie Varrock, Falador, Draynor oraz Lumbridge.

2. W trakcie rozmowy dowiesz się, że Thorvar przyszedł tutaj po swojego przyjaciela Fremennika, który walcząc w podziemiach, zgubił sprzęt niezbędny do tych gier. Poprosi cię, abyś pomógł mu je ukończyć oraz odszukać zaginione przedmioty. Oczywiście zgódź się, a otrzymasz Thorvar’s bag oraz Thorvar’s bucket.

UWAGA! Nie możesz mieć niczego w plecaku, zaczynając event (oprócz przedmiotów od Thorvar’a), gdyż wtedy nie zostaniesz przeniesiony do podziemi.

3. Gdy już zostaniesz przeniesiony, podnieś tarczę leżącą po zachodniej stronie od wejścia. Teraz czeka cię pierwsza łamigłówka (na spostrzegawczość). Przypatrz się uważnie w jakiej kolejności zabłysną sople, po czym puknij w nie (opcja Tap) w tej samej kolejności. Jeśli zdarzy się, że nie zapamiętasz kolejności, wystarczy, że pukniesz w przełącznik na środku sali. Zabawa trwa tak długo, aż wszystkie trzy sople blokujące przejście zostaną stopione.

4. Przejdź teraz do następnego pomieszczenia. Zabawa polega na przedostaniu się do statuetki śnieżnego anioła na drugim końcu sali. Pamiętaj jednak, że statuetka co jakiś czas się obraca. Jeśli cię zauważy zostaniesz przeniesiony na początek drogi, a czołganie się dodatkowo cię spowolni. Zaspy jednak pozwalają ci się schować w momentach, gdy statuetka patrzy w twoją stronę. Gdy jest odwrócona w lewym górnym rogu świeci się na przemian zielony lub czerwony prostokącik w zależności od kierunku, w którym patrzy anioł.

5. Gdy zostaniesz przeniesiony do trzeciego pomieszczenia, podnieś leżący obok „Trinket of sealification”. Użyj teraz PPM na plecaku i za pomocą opcji „Use Trinket” zamień się w fokę. Tutaj gra polega na prześlizgnięciu się przez podziurawioną tafle lodową na drugą stronę pomieszczenia. Po wystartowaniu z jednego z czterech stanowisk zobaczysz strzałki. Naciskaj je (myszą) tak, aby nie wpaść do jednej z wielu dziur w tafli lodu. Warto dodać, że strzałki działają z małym opóźnieniem, a więc naciśnij je stosunkowo wcześniej. Gdy prześlizgniesz się do jednej z zielonych kałuż na końcu pomieszczenia, zostaniesz przeniesiony dalej.

6. W tym pomieszczeniu czeka cię mini-gra na zasadzie prób i błędów. Musisz przedostać się na drugi koniec Sali przez cztery ściany z czterema portalami. W każdej tylko jeden przeniesie cię na przód, a pozostałe trzy odeślą cię w tył. Za drugą ścianą znajdziesz „snowmaker”, a za trzecią „Ice Skates”. Podnieś obie rzeczy. Gdy dostaniesz się na drugi koniec pomieszczenia, przejdź przez portal do ostatniej mini-gry.

7. Ostania zabawa polega na wypatrzeniu spośród paru krabów wyłaniających się z przerębli w lodzie, wyjątkowego, ubranego w czapkę mikołaja. Gdy wyłowisz go za pomocą wiadra, zostaniesz przeniesiony do Thorvar’a. Oddaj mu plecak z przedmiotami oraz wiadro z krabem, kończąc tym samym event.

Nagroda: Salty Claws Hat, Snowman Cannon, Seal of Approval emote. Dostęp do krainy śniegu przez jedną z czterech bram oraz po rozmowie Thorvar.

Ostatnio zmieniony przez Barti108 2010-12-21, 15:06, w całości zmieniany 2 razy  

iOskar 

Combat: 138
Profesja: Wojownik
Nick: iOskar
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2010-12-21, 17:00   

Bardzo fajny event. Niestety wydaje mi się że był zbyt prosty :P Na Halloween musiałem skorzystać z Arta Vega, ale teraz nie potrzebowałem :]

The Visas 

Nick: The Visas
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2010-12-21, 19:44   

Event jak najbardziej fajny , fajne itemki i emoty. Co ciekawe zauważyłem 2 śmieszne glitche w grze.

michalek987 

Combat: 83
Profesja: Wojownik
Nick: michalek987
Members: nie
Wysłany: 2010-12-21, 20:55   

Spoko event ale jak dla mnie zbyt prosty!!!

http://www.draynor.net/st...Michalek987.png

Bucik6 

Combat: 63
Nick: Bucik6
Members: nie
Wysłany: 2010-12-22, 23:03   

prosty, ale chyba każdy się chwilę namęczył podczas tej "ciuciubabki" :D

no cóóóósz, jesztem hartkorem!

Vego 

Combat: 113
Nick: Vego
Wysłany: 2010-12-23, 00:49   

Bucik6 napisał/a:
prosty, ale chyba każdy się chwilę namęczył podczas tej "ciuciubabki" :D

Czy ja wiem ... mnie raz złapał ... wystarczy zrozumieć system tego anioła ... odwraca się raz, i po chwili drugi na czym dużo ludu się łapało. Gdy odwróci się drugi raz można swobodnie przejść. Jak widzicie wystarczyło chwile dłużej poczekać za każdym razem i szybko można było przejść ten etap :)

PS: Nie napisałem tego w arcie bo co to za przyjemność przeczytać ... lepiej samemu na to wpaść ^^

Odpowiedz do tematu
Skocz do: