No więc ostatnio kiedy włączam kompa wyskakuje mi błąd z tym csrss.exe.... Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć o co chodzi?? To nie wszystko ale dopiero później napiszę jeszcze co dolega mojemu wspaniałemu komputerowi Teraz bym prosił o odpowiedź na pierwsze pytanie Chciałbym bardzo żeby w odpowiedzi była zawarta informacja o tym czy można wyłączyć ten proces? Co daje ten proces[od czego on jest]??
Przy następnym włączeniu kompa postaram się dokładnie przeczytać co tam jest napisane i może w końcu pomoglibyście mi to wyłączyć
Combat: 175
Profesja: Quest Master
Nick: Barti108
Members: tak
Wiek: 31 Dołączył: 19 Kwi 2007 Posty: 1546 Skąd: Mos Le'Harmless
Wysłany: 2011-02-12, 17:43
Google napisał/a:
CSRSS.EXE jest systemowym plikiem, nie usuniesz go. Jedynie trzeba go zablokowac, uruchamia on usluge zwana Poslancem.
Wylaczyc go mozesz w ten sposob Start --> Panel sterowania --> Narzędzia administracyjne --> Usługi składowe
Teraz wybrac z listy uslug pozycje "Messenger", kliknąć na nia prawym klawiszem i nastepnie kliknac na Własciwosci.
We Wlasciowsciach kliknac na zakladek "Ogólne"i wybrać "Tryb uruchomienia" na "wyłączony" , w ramce ponizej "stan uslugi" kliknac na klawisz "Zatrzymaj". Teraz kliknac OK zeby zatwierdzic, i juz komunikat sie nie bedzie pojawial.
Możliwe też, że powoduje to jakiś wirus/robak/spyware, więc polecam skan antywirem lub anty spyware.
Mam też pytanie czy wyłączenie go może spowodować jakieś kompikacje?? Gdy włączam kompa pojawia mi się następująca informacja:
System Windows nie może odnaleźć pliku "C:\DOCUME~1\User\USTAWI~1\Temp\csrss.exe". Upewnij się, że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie. Aby wyszukać plik kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Wyszukaj.
No i zaraz za nią kiedy kliknę "ok" wyskakuje następna podobna informacja:
Nie można załadować lub uruchomić podanego w Rejestrze pliku "C:\DOCUME~1\User\USTAWI~1\Temp\csrss.exe". Upewnij się, że plik istnieje na tym komputerze lub usuń z Rejestru odwołanie do niego.
No i wyskakuje jeszcze jeden błąd ale o nim napiszę później bo to trochę inna bajka.
Co do tego csrss.exe no to jak już wyżej napisałęm może on zostać wyłączony i niczym poważnym to nie skutkuje?
Barti108 napisał/a:
uruchamia on usluge zwana Poslancem.
Jeśli ma to jakieś znaczenie to możesz również napisać króciutko o co chodzi z tym "posłańcem" Byłbym bardzo wdzięczny gdybyście mi pomogli Dzięki Barti przynajmniej wiem że mogę go wyłączyć ale prosiłbym cię żebyś jeszcze trochę tutaj poodpisywał
google.pl i wpisz sobie "jak wyłączyć usługę posłaniec" dużo o tym jest w necie wiem bo sam szukałem bo wykskiwał posłaniec może pomoże i z tym csrss i napisz wszystko o błędach jakie Ci wyskakują bo może mają ze sobą związek
wyskakuje to po uruchomieniu systemu czy przed?
byc moze jest to jakis plik sterownika wiec przeinstaluje wszystkie, lub jakiegos programu a wtedy ten program przeinstaluje. Pierwszy raz widze taka biblioteke wiec napewno nie nalezy ona do systemu chyba ze masz viste lub cos innego niz xp i 7 bo te systemy znam teraz najlepiej w pozostalych nie wiem czy jest taka bilbioteka
Mam xp i ten błąd wyskakuje zaraz po ukazaniu się pulpitu
Do niedawna tak było bo teraz jak tylko pojawi się pulpit wyskakuje mi ten problem z csrss.exe i komputer się dalej nie włącza. Muszę kliknąć ok i potem jeszcze raz ok i dopiero wyskakuje mi ten błąd z htqfiqmy.dll i GG, Skype itd.
Jeżeli wiecie jak to naprawić to[bez usuwania sterowników bardzo bym prosił jeśli istnieje taka możliwość] bardzo bym prosił żeby było tak pokazane jak Barti pokazał np. Mój komputer>>program files>>>coś tam coś tam No i czym skutkuje usunięcie, wyłączenie, zablokowanie (itd.) danego pliku, programu...
htqfiqmy.dll to jakies gowno najlepiej odszukaj gdzie jest ten plik i podaj w jakim folderze sie znajduje
a to co mowisz o csrss.exe w skazuje ze jest to ewidentnie wirus lub jakis robak. Poniewaz nie powinnien znajdowac sie ten plik w tempie wiec koniecznie wejdz do tempa i usun go
Combat: 100
Profesja: Mag
Nick: Lord Hagen X
Members: tak
Wiek: 25 Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 458 Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2011-02-13, 15:26
Wejdź w Manager Zdarzeń i zoabcz czy zarówno w aplikacjach jak i systemie namnażają się błędy oznaczone czerwonym X. Jeśli masz pełno błędów systmowych, powielających się z błędami aplikacji to masz uszkodzony plik systemowy i tutaj pomoże przeinstalowanie systemu, jeśli nie ma błędów systemowych a są aplikacji, usuń ten plik i problem z głowy.
Zakładam oczywiście, że przedtem przeskanowałes komputer i nie wykryło ci żadnych wirusów, bo od tego właściwie zaczyna się szukanie błędów w systemie.
a co do tego drugiej sprawy to po prostu sciagnij program "starter" uruchom go i zobacz jakie aplikacje uruchamiaja ci sie przy starcie najlepiej podaj liste tutaj.
Fajnie by było jakbyście mi mogli napisać które programy mogę odznaczyć. Te które są zbędne Ale to tak tylko na MARGINESIE Bo mój komp potrzebuje waszej pomocy
Lord Hagen X napisał/a:
Zakładam oczywiście, że przedtem przeskanowałes komputer i nie wykryło ci żadnych wirusów, bo od tego właściwie zaczyna się szukanie błędów w systemie.
Włączam skan kompa raz na tydzień i wyrzucam czasami niepotrzebne wirusy Teraz też przeprowadziałem skan i nic Za kilka miesięcy zrobię sobie formata ale do tego czasu musicie mi pomóc
pierwsze 3 z gory
ares
conhost
ea core
emule
ezlite
ezprint
faxcenter
wszystkie hp
lifecam
lxcgmon
msnsgs
nerofilter
quicktime task
vx1000
win.ini <- to najlepiej usun ten plik znajdz go i usun
steam
sdblufnfpunuri <- cokolwiek to jest ale zdecydownie nie podoba mi sie ten proces
No więc przed chwilą zresetowałem kompa i wreszcie mogę stwierdzić że nie wyskoczył żaden błąd Chyba pierwszy raz od pół roku Dzięki wielkie wszytskim którzy znaleźli czas aby mi pomóc Wszystko już jest ok za wyjątkiem bardzo mało ważnego problemu... chodzi o Mozille
Jakieś 2-3 dni temu kiedy włączyłem komputer po raz pierwszy wyskoczył mi ten błąd csrss.exe. Nie wiedziałem o co chodziło i wszedłem w Mozille a tam informacja:
"Serwer proxy odrzuca połączenia
Firefox został skonfigurowany tak, by używał serwera proxy, który odmawia połączenia"
To samo było w Operze. GG mi chodziło, Skype też więc napisałem do Buczka, który mi pomógł Powiedział gdzie mam wejść i co odznaczyć i tak zrobiłem. Wszystko działało, net był a ja byłem mu wdzięczny. Ale kiedy wszedłem w Mozille nadal pisało i pisze do teraz to co wyżej zacytowałem. Nie wiem o co chodzi.
[ Dodano: 2011-02-13, 18:05 ]
A i co to jest ezLife ???
nie wiem ale w kazdym badz razie proces ktory nie wymaga bycia uruchominym podczas uruchamiania sytemu... pewnie jakis program ktory masz zainstalowany i ma opcje automatycznego uruchamiania sie. Tak sam jako steam...
a co do mozzili to musisz pewnie wjesc w opcje polaczenia internetowego w przegladarce i tam w zakladke proxy i z tego co piszesz to jest tam cos zaznaczone wiec to odznacz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum