Mam pytanie, miałem długą przerwę w Rs, bo prawie 2 lata. Mam zamiar kupić membership i teraz mam pytanie. Pamiętam jeszcze jak grałem, że ranged expiłem na yakach. Może mi ktoś doradzić, gdzie po zakupie membera się udać i trenować ranged lvl?
Mój ranged jest na 83 lvl. Jakieś pomysły? Chcialbym tak dobic jak na razie mysle do tego 90 poziomu. Thx za radę z góry.
PS. Moglby mi ktos powiedziec, czy aktywowaie membera i platnosc przez karte za 1 miesiac, bedzie mi nastepnie sciagalo z karty automatycznie co kazdy kolejny miesiac? Bo nie chce, zeby mi zabieralo z konta co chwile pieniadze, chodzi mi o mozliwosc jednorazowej zaplaty TYLKO za 1 miesiac, trzeba coś ustawiać?
Combat: 187
Profesja: Quest Master
Nick: Skicek
Members: tak Pomógł: 9 razy Wiek: 34 Dołączył: 16 Lut 2006 Posty: 3719
Wysłany: 2011-10-08, 17:47
Seba_R4ng3r, jak placisz karta to po wykonaniu platnosci musisz wejsc w ustawienia konta i wybrac opcje anulowania subskrypcji inaczej bedziesz placil co miesiac. Dodatkowo jak zakupisz p2p to wejdz na link https://secure.runescape.com/m=loyalty-points/ i zalguj sie to bedziesz otrzymywal punkty loyalty.
Wysłany: 2011-10-09, 11:09
zaraz po wykupieniu najlepiej bo wtedy nie zapomnisz o tym. Pozatym kazda subskrypcja jest odnawiana 5 dni przed zakonczeniem wczesniejszej. Wiec jak chcesz na sam koniec anulowac to musisz po 25 dniach od zakupu anulowac subskrypcje by nie zabralo ci dalszych pieniedzy.
Combat: 113
Profesja: Skiller
Nick: Vego
Members: tak Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył: 04 Sie 2008 Posty: 844 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2011-10-09, 12:07
maorycy napisał/a:
Co do ranged, to słyszałem o chinowaniu mummies w chaos tunels
Ja na niższym Ranged lvl się tym bawiłem i powiem wam że to chyba najlepszy sposób na wbijanie ranged. Co prawda Red chinchompy nie są takie tanie (aktualnie 472 gp za sztukę), ale dzięki nim atakujesz od 8 do nawet 12 mumii naraz (zależy tego jak je sobie ustawisz). Aby zaatakować 9 mumii musisz je ustawić w kwadracie 3x3 kratki i sam stanąć w rogu. Wtedy rzucając w środkową mumie atakujesz 9 naraz czy 9 razy szybciej wbijasz ranged lvl.
Wszystko ok, tylko ja mam marne 2,5m, wiec to jest zdecydowanie za mało, żeby wbić jakiś konkretny lvl. Ja już w zasadzie nie wiem, gdzie co jest. Musze sobie mape odświerzyc, bo już wszystko pozapominałem, zbyt dluga ta przerwa
Wysłany: 2011-10-09, 12:45
jak chcesz efektownie i szybko wbic rng to na red chinach tylko... a jak ci nie zalezy na czasie to wlasciwie kazda metoda mozesz zabijac czy to z luku czy z kuszy... mozesz np wziac kusze i smoki zabijac bedziesz mial dropy + xp.
A inne pytanie mam, da sie jakos przelewem im zaplacic za tego memba? Bo ja mam zwykle konto bankowe na ktorym mam kase i mam zwykla karte do tego. Wiec?
I co mam ustawic przy expire date? zeby nie bylo potem jaj jakis
Wysłany: 2011-10-09, 15:03
w 80% banki daja mozliwosc placenia przez internet zwyklymi kartami a nie jak dawniej tylko kratami kredytowymi. Wiec pewnie twoja rowniez bedzie dzialac. Oprocz tego mozesz skorzystac z innych form platnosci ktore sa na naszym portalu opisane http://www.runescape.pc.p...ata-membera-p2p .
expire date wpisujesz date kiedy konczy ci sie waznosc karty. Zazwyczaj widnieje to pod imieniem i nazwiskiem na twojej karcie.
Combat: 100
Profesja: Mag
Nick: Lord Hagen X
Members: tak Pomógł: 3 razy Wiek: 25 Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 458 Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2011-10-11, 00:43
Zapomnij o mumiach, tracisz tam tylko kasę i nie możesz afkować.
Zaopatrz się w dużą ilość prayer potów, red chinów, zrób Monkey Madness i idź zabijać szkielety w Ape Atoll. Exp szybszy, lepszy i szkielety same się lurują, i nie musisz robić tego robić manualnie jak w przypadku mumii. Przy użyciu Void Seta (deflectorem) powyżej 96lvl wyciąga się tam 500kexp/h, czyli z 80-90 (zakładając 150k/h) zajęło by ci około tygodnia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum